zondag 24 mei 2015

Eigengemaakte (vanille)extract


Hoe maak je je eigen extract?? 
Nou gelukkig weer heel simpel dus. En ik vind het ook heel leuk in mijn keuken staan op mijn kast hahaha. Een extract is ook veel beter en sterker dan een essence, omdat het pure smaak is. Bijvoorbeeld vanille essence (dr.Oetker, supermarkt merken), dat is een namaak vanille smaak zeg maar en dus ook minder sterk. Van een extract heb je veel minder nodig voor een goede, pure en sterke smaak. Het enige "vervelende" is dat je een paar weken moet wachten voordat de smaken goed opgenomen zijn.
   
Benodigdheden: 
Vanille extract:  
1 klein flesje vodka
3 vanille stokjes 

Sinaasappel extract:    
1 klein flesje vodka
schil van 1 sinaasappel

Bereidingswijze:  
Vanille extract
Snijd de vanille stokjes open en stop ze in het flesje. Klaar! En nu ongeveer 4 weken misschien wat langer wachten, totdat de smaken goed zijn opgenomen.  

Sinaasappel extract:
Schil heel dun de schil van een sinaasappel. Probeer zo min mogelijk wit mee te schillen. Stop dit in het flesje en klaar! En nu weer even een paar weken wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten