zondag 28 juni 2015

Peach gobbler (of met nectarines ;)l



Dit is zo'n heerlijk en makkelijk toetje voor op dagen als dit. Lekker barbecuen en salades eten en dan s avonds nog dit met heerlijk koud vanille ijs. Ook wel een beetje een comfortfood dit. Het doet me ook erg denken aan warme appeltaart met vanille saus of ijs, wat mij meer een herfstig gevoel geeft. Dus dit is ook een prima toetje voor als jet wat kouder en herfst-achtiger weer is; ). Zoals jullie weten hou ik echt van makkelijke recepten, gewoon omdat we allemaal van lekker eten houden (neem ik aan), maar we zijn niet allemaal keukenprinsen en prinsessen. Dus ja dan is lekker én makkelijk de perfecte combinatie toch!


Benodigdheden:
5 nectarines of perziken, in partjes
1 vanillestokje
rasp van een citroen
40 g bruine suiker
rasp van een sinaasappel
sap van een sinaasappel
2,5 cm verse gember
Voor de topping:
40 g pijnboompitten
100 g zelfrijzend bakmeel
50 g fijne suiker
zeezout
100 g ongezouten boter, gekoeld    
Voor het serveren:
poedersuiker
vanille ijs

Verwarm de oven voor op z'n allerhoogste stand. Mix voorzichtig in een ovenbestendige schaal (ongeveer 25 cm) de nectarines met vanille zaadjes, limoen rasp, bruine suiker, sinaasappel rasp en sap en geraspte gember. Zet de schaal in de oven en zet de temperatuur terug naar 190 °C. Bak voor ongeveer 10 - 15 minuten, totdat de nectarines zacht zijn. Maak ondertussen je gobbler topping. Gebruik eem food processor en mix de pijnboompitten. Voeg dan het bakmeel, suiker en zout toe. Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de processor en mix, totdat je de structuur van broodkruimels hebt. Doe deze mix dan in een kom. Voeg 2 el water toe aan deze mix en kneed dit deeg tot een geheel. Haal de schaal met nectarines  uit de oven en vieg een half glas water toe en  schraap met beleid de nectarines los van de schaal. Verdeel het deeg dan in ongeveer 6 brokken en verdeel over de schaal met nectarines. Zet de schaal weer terug in de oven en bak nog voor 20 minuten. Laat ietsje afkoelen. Haal alvast het ijd uit de vriezer.  Strooi wat poedersuiker over de gobbler en serveer met een lekker scoop vanille ijs! Enjoy!

Bron: JaimieOliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten