woensdag 22 juli 2015

Makreel lasagne


Ben je de standaard lasagne een beetje beu en toe aan iets anders? Probeer dan zeker deze makreel lasagne. Suuper lekker en verassend door de makreel en als je het helemaal spannend wilt maken leg je er ook nog wat plakjes couburger ham tussen (kijk ook eens naar mijn makreel-ham cannelloni ;) ). Dit is voor mij een
comfortfood; een maaltijd waar je blij van wordt en van geniet en waarna je uitgeteld op de bank van moet uitbuiken! Een simpele lasagne, maar met een twist. Een lekkere frisse salade erbij en je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd. Hebben jullie ook bijzondere lasagne's? Laat het me weten, wie weet probeer ik hem eens uit! 

Benodigdheden:    
1 ui
2 teentjes knoflook     
2 blikken gepelde tomaten of tomaten blokjes 
7-8 verse basilicum blaadjes
2 gerookte makrelen    
1 klein potje doperwten   
peper
zout
200 ml kookroom
handvol geraspte  parmezaan       
handvol geraspte belegen kaas 
lasagnebladen         
Ovenschaal

Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak de uitjes en de knoflook. Voeg dan de tomaten toe en ook peper en zout naar smaak toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen om wat in te dikken. Scheur de basilicum blaadjes en voeg ze toe aan de saus en voeg ook de doperwten toe. Roer even door en zet het vuur uit. Nu kan je de lasagne op gaan bouwen! Bekleed de bodem met wat saus en strooi hier wat makreel over en leg hier lasagnebladen bovenop. Herhaal dit totdat de saus en makreel op zijn (ik heb dit nog twee keer herhaald) en eindig met lasagnebladen. Mix nu de room, de parmezaan en belegen kaas en voeg wat peper toe. Schenk dit over de laatste laag lasagnebladen. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten