dinsdag 4 augustus 2015

Tortizza!


Tortizza!! Dit is ook een heerlijk makkelijke uitvinding. Ik had een drukke dag vandaag en wilde niet te lang in de keuken staan, maar wilde wel iets eten wat (enigzins) gezond is. Qua toppings heb ik niks speciaals gedaan, maar je kan je zoals bij een gewone pizza helemaal uitleven natuurlijk! Ik vind vooral het gemak van deze "pizza's" erg fijn. Ik maakte ook
een snelle tomatensaus voor erop, helemaal ideaal! Als je een grote eter bent of kent dan maak je er natuurlijk meer. Ik maakte nog een simpele salade erbij om het extra gezond te maken ;). O ja en dit is zo geweldig om te maken met mijn zoontje. Hij geniet er heel erg van. Hij voelt zich helemaal de man hahaha. Hij is er ook erg goed in (zie foto ;) )!
                                                   
Benodigdheden (3 personen):     
6 kleine tortilla's  
1 pak gezeefde tomaat
1 sjalot
1 teen knoflook 
1 rode paprika
2 runderworstjes
peper en zout
1 kleine prei
100 gr geraspte kaas (wat je zelf lekker vind)
1 bol mozzarella
1/2 el tijm
1/2 el rozemarijn
1 el mexicaanse kruiden          

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bakplaten uit de oven en bekleed ze met bakpapier. Als je 1 bakplaat hebt, bak je ze gewoon in twee keer natuurlijk. Zet een klein pannetje met water op het vuur. Maak de prei schoon en snijd dan in halve ringen. Kook de prei in een kleine 5 min. zacht en giet dan af in een vergiet. Snijd ondertussen het sjalotje en de knoflook fijn en gooi dit samen in een kommetje en voeg de gezeefde tomaten toe. Voeg hieraan peper, zout, tijm en rozemarijn aan toe. Roer even door. Snijd de paprika in reepjes en de worst in kleine stukjes. Besmeer de stukjes worst met wat olijfolie.

Leg 3 tortilla's neer per bakplaat. Besmeer ze met de tomatensaus. Bestrooi 2 tortilla's met de prei en de stukjes worst en wat mexicaanse kruiden. Bestrooi twee andere met de paprika en wat geraspte kaas. En de laatste twee met geraspte kaas en de mozzarella. Bak ze in ongeveer 18 minuutjes goudbruin en gaar. Serveer met een simpele salade. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten