dinsdag 18 augustus 2015

Wraps met chorizo, crispy chicken & citroen-yoghurt dressing


Met wraps kan je zo ontzettend veel variëren. Of je ze nou vegetarisch maakt met vega gehakt of je maakt ze met zalm, ui, sla, ei en een dillesausje. Wat dacht je van kikkererwten met een kruidige tomatensaus, feta en paprika? Ideeën, ideeën, wat
een ideeën en soms zo weinig tijd om ze uit te voeren. Wat ik ook zo leuk vind aan wraps is dat je alles in leuke, mooie, gezellige bakjes op tafel neerzet en dan zelf je wrap kan vullen. Gezellig en lekker eten zo! Benieuwd naar jullie ideeën  en creaties!

Nodig (voor 4 personen):            
4 wraps  
2 kipfilets
1 chorizo worst
citroensap van 1 citroen
1 ui  
1 tomaat
1 zak ijsbergsla  
250 gr yoghurt
2 eieren, losgeklopt
200 gr bloem (misschien wat meer)
1 el chillivlokken
paneermeel
1 rode peper, in stukjes
peper
zout
 
Bereiden:

Snijd de kip in stukjes of reepjes. Zet 4  diepe borden klaar. In 1 bord doe je de bloem, in de andere het losgeklopt ei, in de 3e het paneermeel met de chilivlokken (mix even) en de 4e gebruik je om je gepaneerde kip op te leggen. Haal eerst de kip door de bloem. Haal dan de stukjes kip door het ei en vervolgens door het paneermeel en leg ze op het schone bord. Je kan ze dubbel paneren door nog een keer door het ei te halen en nog een keer door het paneermeel. Snijd dan de chorizo in schuine reepjes, zodat je weer een andere vormpje in je wrap hebt. Snijd daarna de ui in halve ringen en de tomaat in partjes of juist in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de gepaneerde kip op medium vuur. Als het te snel gaat zet je het vuur wat lager natuurlijk. Verhit ondertussen een andere koekepan zonder olie of boter. Bak hier op laag vuur de chorizo in. Mix ondertussen in een bakje de yoghurt, het citroensap, zout en peper. Verwarm de wraps even een halve minuut in de magnetron. Bekleed een wrap met wat sla, daar wat uitjes over en tomaat. Verdeel wat chorizo over de wrap en crispy kip en sprenkel dan wat yoghurt dressing erover. Gooi er nog wat stukjes rode peper over en klaar om te eten. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten