woensdag 28 oktober 2015

"Gezonde"Cheesecake



Dat dit een "gezonde" cheesecake is, had ik niet gedacht als ik hem zelf niet had gemaakt. Kijk Griekse yoghurt is ook nog best vet,
dus je kan ook magere kwark gebruiken. Maar hij is al een stuk gezonder dan de cheesecakes met roomkaas he ;). In plaats van diepvries fruit kan je natuurlijk ook vers fruit gebruiken en wat je zelf lekker vind. Als je vers fruit gebruikt voeg dan 1 of 2 el water toe in de pan. Bij diepvriesfruit komt er al genoeg vocht uit. Op mijn werk en bij lunchroom Ladies like lunch waren de mensen ook weer verbaasd dat dit zo lekker was. Altijd fijn om te horen vind ik :D! Zeker een herhaling waard. 

Nodig:
voor de bodem:
200 gr glutenvrij havermoutmeel
4 el kokosolie
4 el honing
4 tl speculaas&koekkruiden
snufje zout

voor de vulling:
1000 gr Griekse yoghurt 
6 el honing
6 blaadjes gelatine

voor de toppping:
500 gr (diepvries) bosvruchten
4 blaadjes gelatine
3 el honing

springvorm 24 cm 
bakpapier

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175-180 C. Smelt de honing en kokosolie in een kom in de magnetron (ik deed er ongeveer 5 keer 30 seconden over om het helemaal te smelten). Voeg dan de havermout, koekkruiden, zout en de gesmolten kokosolie met honing toe aan een grotere kom en mix dit goed door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel hier het havermout-mengsel over en druk goed aan met de onderkant van de lepel. Bak dit in ongeveer 15 minuten en laat daarna goed afkoelen.
Leg 6 blaadjes gelatine in koud water om zacht te worden. Mix ondertussen de kwark en de honing in een kom. Doe de gelatine blaadjes in een pan en zorg dat ze onder water staan en breng het water tot bijna aan het kookpunt. Haal het dan van het vuur en laat even afkoelen. Voeg dit dan aan het yoghurt mengsel toe en mix goed door. Giet dit mengsel (wat een beetje waterig is, dat hoort) op de havermout bodem en zet dit voor zeker 3 uur in de koelkast.
Maak dan de topping. Doe het (diepvries) fruit in een pan. met de honing en warm het op, zodat het een soort jam gaat worden. Leg ondertussen de overige 4 gelatine blaadjes weer te weken in wat koud water. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het fruit zodra dit tot een soort jam ingekookt is. Laat even 5-10 minuutjes afkoelen en giet het dan op de yoghurt laag. Laat nogmaals 3 uur opstijven in de koelkast. En dan... Enjoy!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten