vrijdag 23 oktober 2015

"Oog"-cupcakesOok een leuk ideetje: "oog"-cupcakes. Lekker en makkelijk voor (een kindvriendelijk) Halloween. Je kan ook oog-snoepjes in de botercreme drukken of erop leggen. Kleurtjes kan je natuurlijk zelf uitkiezen, ik koos voor groen. En deze geweldige cupcake voetjes heeft mijn stiefvader een eeuw geleden voor me gekocht en nu heb ik ze eindelijk gebruikt.


Nodig (12 stuks):
Cupcakes:
75 gr boter, kamertemperatuur
75 gr suiker
3 eieren 
125 gr bloem, gezeefd         
1 goede tl bakpoeder
1/2 dl olie   
Botercrème:
200 gr boter
450 gr poedersuiker, gezeefd
2 el melk
1/2 tl vanille groene kleurpasta of -stof

"oog"- lollies
oranje sprinkles
muffin bakvorm


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een laatste keer door. Vul de cupcakevormpjes en bak in ongeveer 17-18 min goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Mix de boter op medium speed voor ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix weer voor circa 5 minuten totdat de poedersuiker goed is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere helft poedersuiker. Voeg de melk, kleurstof en vanille extract toe en mix goed door voor 5 minuten. Vul een spuitzak (hoe doe je dat het makkelijkst? Kijk bij tips&tricks). Spuit leuke of gekke toefjes op de cupcakes. Strooi er sprinkles over en prik er een "oog"- lollie. Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten