zondag 25 oktober 2015

Pompoen - sinaasappel cake (uit de Allerhande)Pompoen hier, pompoen daar. Jaa ik ben toch best wel fan van pompoen. Je kan het zowel hartig als zoet in een cake eten. Dit recept in de Allerhande wilde ik gelijk maken. Het is makkelijk, ik kreeg er al gelijk zin in en die kleur van die cake is geweldig! Geen kleurstoffen niks niet. Echt een cake
die naar herfst smaakt. Kan dat? Ja ik denk het wel hahaha. Net zoals bepaald eten je aan een moment doet denken, kan het he ook aan een jaargetijde doen denken. Door dit soort dingen houd ik van de herfst ;). 

Nodig:
1/2 pompoen
1 sinaasappel 
100 gr boter, kamertemperatuur, plus wat om in te vetten
1 tl koek en speculaas kruiden
1 mespunt zout
200 gr kristalsuiker
2 eieren
125 gr crème fraiche 
300 gr zelfrijzend bakmeel 
2 tl bakpoeder 

Cakevorm

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de zaden en draden uit de pompoen met behulp van een lepel. Snijd het dan in parten en die weer in kleine blokjes. Schillen kan, ik deed het niet. Kook de pompoen in ongeveer 8-10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Rasp dan de schil van de sinaasappel (let op: alleen het oranje raspen) en pers de vrucht uit. Meng dan de boter, kruidenmix, sinaasappelrasp, zout, de helft van de pompoen en de helft van de suiker met een mixer of een keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren en crème fraiche toe. Zeef het bakmeel en bakpoeder erboven en mix tot een luchtig beslag. Schep dan de rest van de pompoen erdoor. Vet het bakblik in met boter. Schep het beslag erin en bak in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Controleer na 40 minuten op gaarheid met een sateprikker. Neem de cake uit de oven als deze gaar is en laat volledig afkoelen. Verhit dan de sinaasappelsap en suiker tot een stroop-achtige massa. Haal de cake uit zijn vorm, prik er gaatjes in en giet de sinaasappel stroop erover. Enjoy! 

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten