zondag 29 november 2015

Honey chicken en toast



Ontbijt en/of lunch "stevig" of "vullend" en je zal gedurende de dag minder snel (ongezond) snacken. Daarom is dit een goed lunch idee plus dat je met zo'n lunch ook geen eten hoeft weg te gooien. Ik had een
stuk kipfilet over van de vorige dag en bakte het zoals hieronder omschreven. Wat is dit lekker zeg. En je kan het zowel warm als koud eten. Voeg andere kruiden en specerijen toe en je hebt weer een heel ander broodje. Bijvoorbeeld: kip met geroosterde paprika poeder, ui, een kwart rode peper, wat mais of bonen of allebei. Bekleed een broodje of een wrap met ijsbergsla, leg hier de kip en mais op, een lepel yoghurt of zure room en je hebt een Mexicaanse lunch. Je kan het met elk soort vlees doen, net wat jezelf lekker vind of over hebt.  

Nodig:
stukjes kipfilet   
1/2 ui
1 teentje knoflook
1 el zoete ketjap
1 el zoute ketjap
1 el honing  olie 
peper
zout
2 witte casino boterhammen
sambal 
zure komkommer of augurk 

Bereiden:
Verwarm wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook. Voeg dan de ketjap zoet en zout toe. Roer even door totdat het opgewarmd is en voeg dan pas de stukjes kip toe (anders wordt de kip te taai misschien, want deze is al gebakken) en giet hier de honing over. Bak/verwarm dit heel even mee en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Rooster ondertussen het brood. Smeer wat sambal op de onderste helft. Leg hier stukjes zure komkommer of augurk op en hierop weer de kip. Leg de ander helft van het brood erop en eet smakelijk. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten