donderdag 19 november 2015

Zoete aardappel soep met rammenas


Met dit weer is dit echt een comfortfood. Serveer met lekker stokbrood of gewoon brood of rooster het even. Maak desnoods nog een lekker salade erbij en klaar. Ik kom erachter dat op
deze foto geen stukjes worst te zien zijn. Ik had alles de dag ervoor al opgegeten hahaha. In ieder geval ik vond dat zoute, simpele vlees erg lekker erbij. De rammenas zorgt voor wat extra pittig (op een radijs-achtige manier) en peper achtige smaak aan de soep. Wat het weer net ietsje anders maakt als de soep zonder de rammenas.

Nodig:
4 grote zoete aardappelen 
1/2 rammenas
2 verse braadworsten   
verse gember (ongeveer 2x2 cm)
1 ui
2 tenen knoflook  
2 tl chillivlokken 
scheutje melk
1 1/2 liter groentebouillon (waarvan 1/2 liter verse pompoen bouillon)   
200 gr crème fraiche 
peper
zout     

Bereiden:
Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember tot een soort puree. Schil de aardappelen en de rammenas en snijd ze in kleinere blokjes. Verhit wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook even aan en voeg ook de chillivlokken toe en bak even mee. Voeg de bouillon en gember toe en breng aan de kook. Voeg dan de zoete aardappel en rammenas toe en kook tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de worst in stukjes (je kan het velletje eraf halen) en bak in een andere pan simpel met peper en zout naar smaak. Zet dan de staafmixer in de pan en pureer de zoete aardappel tot een soep. Proef even en voeg een scheut melk toe en roer dit door. Voeg dan peper en zout naar smaak toe. Schep een kom vol met soep, schep hier een lepel crème fraiche op en leg er wat stukjes worst op. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten