zaterdag 12 december 2015

Bonen - aardappelpotjesDit zijn net kleine ovenschoteltjes.. of wacht dat zijn het ook gewoon. Ik maakte deze potjes al eens, maar dan net wat anders. Als je andere kruiden toevoegt en/of andere groentes dan heb je een heel ander potje.
Ook vlees of vis toevoegen kan natuurlijk. En omdat je alles in principe gaar bakt hoeft het helemaal niet lang in de oven. Als je er nog wat geraspte kaas over strooit heb je ook weer een ander potje ;). Ik vind het vooral zo schattig dat iedereen zo zijn of haar eigen potje heeft. Hoe leuk is dat? Als je het helemaal verrassend zou willen maken kan je ook allemaal verschillende vullingen maken en dan afdekken met aardappels en dan ziet iedereen wel wat voor potje zij of haar heeft :). Bijvoorbeeld wortels en bonen in 1 potje en in de andere bonen met vlees en in weer een andere bonen met vis ofzo. Genoeg ideeen dus hahahaha.

Nodig voor (4 potjes):
450 gr stoom aardappelen (AH)
1 blik lima bonen
1 el dijon mosterd
1 el "oud" vet (zal ik van de week even uitleggen)
1/4 tl worcestersaus
1/4 tl tabasco chipotle
peper 
zout
margarine en olijfolie om in te bakken

Bereiden:
Verwarm de oven op 175 C. Laat de bonen uitlekken en spoel ze even af in een vergiet. Verhit wat olie en boter in een pan. Voeg de bonen toe aan de pan en laat ze op medium hoog vuur goed bakken. Voeg een lepel van het "oud" vet, de mosterd, worcestersaus, tabasco en peper en zout toe. Roer alles goed door en laat nog even doorbakken op medium hoog vuur (ik voegde nog wat spruitjes toe die ik over had van de dag ervoor, kan ook met erwten,wortels of kool bijvoorbeeld). Vul dan 4 potjes met de bonen. Stoom ondertussen de aardappelen in de magnetron. Plet deze en verdeel ze over de bakjes. Bak ze in ongeveer 30 minuten een beetje crispy in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten