woensdag 23 december 2015

"Foute" kersttaartO nee we maakten weer een filmpje !!! Ik hoop dat ik iets minder loop te gillen deze keer hahaha. We wilden een kersttaart maken, want ja dat is leuk hahaha. We hadden wel een beetje een idee van wat we wilden gaan maken, maar toch ook niet echt. Inga had een leuke foto gezien, die ze dan naar mij
stuurt en dan zegt zullen we dit gaan maken :D. En voor dat we het wisten stonden we in de keuken een kersttaart te maken en koekjes te versieren. Inga had de dag hiervoor de koekjes al gebakken en gebruikte een gingerbread bakmix van de AH. En hoe je de taart moet maken lees je hieronder ;) :

Nodig:
Cake:
150 gr boter, kamertemperatuur 
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker 
6 eieren                                   
250 gr bloem, gezeefd           
2 goede tl bakpoeder
1 dl zonnebloemolie    

Botercrème:
300 gr boter
650 gr poedersuiker, gezeefd
3 el melk
1 tl vanille extract


Bereiden:
Cake:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed 2 of 3 bakblikken met bakpapier en smeer eventueel de zijkanten in met boter. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een laatste keer door. Vul dan de bakblikken met de cakemix. Bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Botercrème:
Mix de boter op medium speed voor ongeveer 10 minuten. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix weer voor circa 5 minuten totdat de poedersuiker goed is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere helft poedersuiker. Voeg de melk en vanille extract toe en mix goed door voor 5 minuten. 

Taart stapelen:
Smeer op de eerste laag cake wat botercrème en leg een andere laag cake hierboven op en besmeer ook deze met botercrème en doe dit ook zo met de laatste laag. Ga vervolgens de cake "crumb coaten": een dun laagje botercrème over de gehele taart om te voorkomen dat er kruimels in, door en op je botercrème komen als je de uiteindelijke laatste laag botercrème op de cake smeert. Als je dit crumb coaten gedaan hebt dan zet je hem even een uurtje in de koelkast. 

Pandan botercrème:
Mix vervolgens de pandan smaak/kleurstof door de overige botercrème. Zorg dat het goed opgenomen is.
Haal de taart uit de koelkast en smeer hem helemaal in met botercrème. Doe dit lekker slordig en rustiek of strijk hem helemaal glad. Versier nu de taart met je mooie (zelfgemaakte), versierde gingerbread koekjes, sprinkles en kerstboompjes of wat voor leuks, kerstigs je dan ook hebt. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten