zaterdag 19 december 2015

Gemarineerde speklapjes (vulling voor de Gua Bao)


Dit maakte ik als vulling voor de Gua Bao. Samen met zure groenten en een pittig sausje is dat zooo lekker! En dit is ook zeker iets lekkers om gewoon met rijst en groenten te eten. Je kan hier zelf nog wat frisse limoen aan toe voegen op het eind of snijd een halve rode peper door de marinade of een schep sambal. En als je dit dan langzaam laat garen, heb je
lekker zacht, kruidig vlees. Simpel en lekker. Daar hou ik van :). Op de foto zie je in het schaaltje de zalm versie van deze gemarineerde speklapjes... snap je.. haaha. De foto van de speklapjes leek meer een zwart drapje dan iets lekkers eetbaars dus vandaar dat ik deze gebruikte. Volg gewoon dit recept maar dan met 1 tor 2 zalm stukken en je hebt hetzelfde, vegetarische effect. Ook zie je op de foto zalm "satehtjes" (volg hiervoor het recept van de gewone sateh alleen dan met 1 stuk zalm).

Nodig:
4 speklapjes
2 el zoute ketjap
2 el zoete ketjap
1 el gembersiroop
1 el chinese 5-spice 
2 teentjes knoflook
1 ui
peper
zout

wokolie, om in te bakken

Bereiden:
Snijd de speklappen in stukken ongeveer 2 bij 3, dus niet te klein en ook niet te groot. Hou dit even apart. Mix de ketjap, chinese 5-spice, gembersiroop, peper en zout. Snijd de ui in grove stukjes en snijd ook de knoflook fijn. Voeg dit samen met de speklapjes aan de ketjap marinade toe en laat een paar uur staan of zelfs een nacht. Verhit wat wokolie in de pan en bak ze langzaam op laag vuur gaar in de marinade. Serveer in de Gua bao of eet lekker met de kokosrijst of jasmijn rijst. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten