vrijdag 18 december 2015
Zoet zure komkommer
Dit vind ik zo lekker hè. Je kan er broodjes lekker mee beleggen samen met leftovers vlees en wat sambal. Of
gewoon als zuurtje voorbij je nasi of pasta. Ik vind dat altijd een heerlijke combi en het is echt heel makkelijk te maken. Ook leuk om in een mooie pot te doen en als kado te geven :D.
Nodig: (voor een grote pot):
1 tot 1 1/2 komkommer
1 ui, in halve ringen
1 kop water
2 koppen (natuur)azijn
1 volle eetlepel suiker
1 volle eetlepel zout
Bereidingswijze:
Vul een grote weckpot met het water, de azijn, suiker en zout en mix goed door. Voeg de komkommer en ui samen in een kom en mix even goed door. Vul dan de weckpot voorzichtig met de groenten. Mix goed door en laat lekker in trekken. Bewaar in de koelkast. Dit blijft ongeveer 2 maanden goed in de koelkast. Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ga het straks weer eens maken, vind dit zo lekker. Vooral bij de kip met bonen :)
BeantwoordenVerwijderenxxx, Mams