dinsdag 22 december 2015

Gua BaoGua Bao is een Taiwanese snack die steeds populairder wordt in de wereld. Hij wordt ook wel de Taiwanese hamburger genoemd. Het is een
dubbelgevouwen gestoomd broodje die je kan vullen met eigenlijk alles wat je maar lekker vind. Het meest gebruiken ze langzaam gegaard buikspek en zure groenten. Ik dacht echt dat deze heel moeilijk te maken waren, maar dat valt dus super reuze mee. Die van mij had ik toch iets te lang gestoomd en dus waren ze wat bruiner, maar wat zien deze broodjes er toch heerlijk uit.  Maak ook het recept voor de gemarineerde speklapjes en de zoet-zure rode kool en je kan het broodje wat ik at samenstellen. Mix wat chilisaus met sambal en besmeer het broodje daarmee; leg hier de groenten op en daarop het vlees en wat gehakte, ongezouten pinda's. Dit.. is.. genieten.. echt zo de moeite waar.


Nodig (8 broodjes):
200 ml water, kamertemperatuur 
10 g droge gist, 1 zakje
300 g bloem
10 g melk poeder
4 el suiker
snuf zout
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda


Bakpapier
Staande keukenmixer


Bereiden:

Voeg de gist toe aan het water in de kom van de mixer en laat ongeveer 10 minuutjes activeren. Gebruik de paddle opzetstuk en voeg de bloem, melkpoeder, suiker, zout, bakpoeder en baking soda toe en mix kort tot het een deeg vormt. Gebruik dan de deeghaak en kneed het deeeganeeg voor ongeveer 5 minuten. Strooi wat bloem op het aanrecht of een ander vlak oppervlak en haal het deeg uit de kom. Kneed het deeg even kort om er een ronde fluffy bal van te maken. Plaats de deegbal in een ingevette kom en bedek met een vochtige theedoek of wat huishoudfolie en laat op een warme plek rijzen voor een uur. Het zou moeten verdubbelen in grootte. Strooi weer wat bloem op het aanrecht en rol het deeg in een langwerpige vorm. Snijd hier 8 stukken uit. Rol deze 8 stukken tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met een vochtige theedoek erover en laat ze nog 30 minuten rijzen. Knip ondertussen 8 vierkantjes uit bakpapier. Vul een pan met kokend water en zet hem op het vuur. Zorg wel dat je stoompan net iets groter is als de pan met water, zodat er geen stoom pan ontsnappen. Maak van een stukje deeg een soort platte pannenkoek en leg hier een stukje bakpapier in en vouw hem dan dubbel. Doe dit ook met de andere stukken deeg. Verdeel over de bodem(s) van de stoommand ook bakpapier en leg hier de broodjes in ongeveer 3 stuks per stoommand. Laat ze ongeveer 5 minuten stomen. Herhaal dit met de andere broodjes. Zo simpel maak je de broodjes. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten