maandag 21 december 2015

Zure rode kool


Ken je die recepten waar je een halve kool of halve wortel of zoiets voor nodig hebt? Ik (nog) net hahahaha. Ik kreeg een halve rode kool van lieve Fia de Pree van lunchroom: Two ladies like lunch in Middelburg. Maar wat doe je dan met die andere
helft? Nou je kan er natuurlijk een heel ander gerecht mee maken óf gebruik het om zure groenten mee te maken. Dit is er eentje met een nieuwe smaak en ook een super mooie rode kleur. Voeg hier aan toe wat je over hebt en niet weg wilt gooien. Dit hoorde ook als "beleg" voor de Gua Bao (het broodje wat ik morgen ga delen met jullie).

Nodig:
1 tl geraspte rode peper, uit de diepvries
2 el suiker
1 el zout
1 1/2 kop gewone azijn
1/2 kop rode wijnazijn
1 1/2 kop water
1 stuk gember, duimgrootte
1 tl gember geraspt
sinaasappelsap + rasp
3 kruidnagels
1/2 rode kool
3 winterpenen
2 kleine uien

Bereiden:
Voeg de azijn, water, zout, sinaasappelsap + rasp, suiker, kruidnagel, geraspte peper en gember samen in een grote weckpot of een andere zuurstofdichte pot. Roer dit met een lepel even goed door. Snijd of rasp de rode kool in dunne sliertjes. Rasp met een dunschiller de wortel in slierten. Snijd de ui in halve ringen. Voeg dit allemaal toe aan de weckpot en roer dit alles door. Schud een paar keer met de pot, totdat alles gemengd is. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten