donderdag 14 januari 2016

Groene curry met zoete aardappelZoete aardappel.., wat maak/moet je daar nou weer mee? Nou van de week maakte ik onder andere een puree van zoete aardappel, super lekker met vis en wortels (die ga ik nog snel delen). En dit recept:
groene curry met zoete aardappel. Dat zoete met pittig is erg lekker. Tegenpolen trekken elkaar aan zeggen ze he. Je kan ook rode curry gebruiken als je dit te pittig vind. Ook kan je er meer kokosmelk aan toevoegen dan heb je echt meer saus erbij.

Wat ik zo leuk vind aan zoete aardappel is dat het een groente is en geen aardappel. Zoete aardappelen worden ook vaak gegeten vanwege hun lage glycemische index (de snelheid waarmee de suikers in het product worden opgenomen in het bloed). In tegenstelling tot gewone aardappelen is die laag, waardoor ze vaak als gezonder alternatief worden gezien. Dus als je op je voeding wil letten is dit ook een goeie om toe te voegen aan je eetstijl.

Nodig (voor 3-4 personen):
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 zoete puntpaprika, in stukken
1 ui, in halve ringen
1 teen knoflook
1 el groene curry
200 ml kokosmelk
peper
zout
1 pak meergranenrijst 

wokolie

variatie : Voeg taugé toe of spitskool

Bereiden:
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Breng in een steelpan water aan de kook. Kook de zoete aardappel even kort. Snijd ondertussen de paprika in stukken, de ui in halve ringen en de knoflook in fijne stukjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing  (gewone witte rijst, pandan of Basmati rijst kan ook, maar dit is net wat voedzamer). Verhit wat wokolie in de pan. Bak de ui, paprika en knoflook even aan. Voeg dan de curry pasta toe en roer even goed door. Voeg de zoete aardappel toe en de kokosmelk. Laat dit op een medium tor laag vuur pruttelen. Vergeet geen peper en zout naar smaak toe te voegen en klaar. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten