vrijdag 12 februari 2016

Mexicaanse stoofschotel met Cêlavíta


Wat bijzonder dat ik (weer) mee mag doen aan de blog insiders en dan nu voor Chickslovefood in samenwerking met Cêlavíta. Mijn moeder maakte dit recept al voor mijn broer, mijn zusje en ik toen we klein waren. Ik vond het heerlijk en of we het
nou met rijst of aardappelen aten, het maakte me niks uit. Het meest bijzondere vond ik toch wel de warme komkommer. Ik dacht dat dat heel vies en raar zou zijn, maar voor mij maakt dat het gerecht zo apart. Het is ergens natuurlijk een beetje net als courgette, dus zo raar is het niet. Hier is het recept en hopelijk proberen jullie het ook eens ;)!

Nodig:
+/- 900 gr Cêlavita vastkokende aardappelen
500 gr magere runderlappen 
500 gr tomatenblokjes of gepelde tomaten
1 groente bouillonblokje
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gr maïs 
1 komkommer
1/2 el gerookte paprika poeder, zoet
1/4 tl cayennepeper 
peper
zout
olie om in te bakken 

Bereiden:
Snijd de runderlappen in blokjes of reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in kleine stukjes. Kook wat water en vul een maatbeker met dit gekookte water tot 500 dl en voeg het bouillonblokje hier aan toe en laat even oplossen. Verhit wat olie in de pan en voeg het vlees toe. Strooi hier wat peper en zout over. Bak dit kort even om en voeg de ui en knoflook toe en ook het paprika poeder en de cayennepeper. Bak dit ook even mee en voeg dan de gepelde tomaten toe. Roer dit alles even goed om en voeg dan ook de bouillon toe, roer door en laat plus minus een uurtje stoven op laag vuur. Snijd de aardappelen nog een keer door de helft en voeg deze na een half uur toe aan de pan. Schil ondertussen de komkommer en snijd hem door midden in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in partjes. Laat ondertussen de maïs uitlekken. Voegde laatste 15 minuten van het stoven de komkommer en maïs toe. That's it! Serveer eventueel met wat verwarmde tortilla's. Enjoy!

3 opmerkingen:

  1. Oeh lijkt me heel lekker! Voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen! Dank je wel en het is ook echt heel lekker en makkelijk :). Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Misschien zelfs 5, ligt eraan of je grote eters hebt.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen