vrijdag 8 april 2016

Zalm lasagne




Wanneer je oven gerechten, quiches of fish pie gaat maken, ga dan niet moeilijk doen en gebruik gewoon diepvries zalm. Die vis is goedkoper en de vis is nadat hij uit de oven komt toch niet echt zichtbaar dus voor de mooiheid hoef je het niet te doen. Ga je nou een stukje zalm bakken dan is een stuk verse zalm misschien wat mooier. 
Dit is echt wel comfortfood voor mij. Ook is dit recept een behoorlijke caloriebom hahaha. Misschien daarom zo comforting... Ik denk dat het komt door de volle, vette smaak van dit gerecht wat zo heerlijk is. 
Een andere versie van de "gewone" lasagne die echt de moeite waard is om te proberen. Zeker als je bijvoorbeeld net als ik weinig vis eet is dit een goed gerecht. Volgens mij heb ik dit recept uit een oude Allerhande van de Albert Heijn en een beetje aangepast. Probeer hem eens zou ik zeggen!

Nodig:
1000 gr roma of pruim tomaten
1 blik gepelde tomaten 
1 ui 
4 el rode pesto
1 pot carbonara pastasaus
lasagnebladen
300 gr gerookte zalm
2 zalmfilets
geraspte kaas
olijfolie
peper
zout

Materiaal:
rechthoekige ovenschaal

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg dan de stukjes tomaat en de tomaat in blik toe en laat dit op laag vuur voor ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Voeg dan de pesto, peper en zout toe en roer dit door. Verhit ondertussen in een steelpannetje de carbonara saus met wat water en roer goed los. Snijd ondertussen de zalmfilet doormidden, zodat je 4 plakken hebt. Zet het vuur onder beide sauzen uit. Begin dan met het opbouwen van de lasagne. Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel een laag tomatensaus over de bodem en verdeel hier de helft van de gerookte zalm over. Giet dan hier wat carbonara saus overheen. Dek af met lasagnebladen. Lepel hier weer een laag tomatensaus over en verdeel de zalmfilet hierover en schep er weer een paar lepels carbonara saus bovenop. Dek weer af met lasagnebladen. Schep hier de laatste laag tomatensaus op en verdeel hierover de laatste plakjes gerookte zalm, een paar scheppen carbonara saus erop en weer afdekken met lasagnebladen. Giet hier dan het laatste van de carbonara saus overheen. Strooi hier nog wat geraspte kaas op en zet het voor plus minus 35 minuten in de oven. Lekker met wat stokbrood en een frisse salade. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten