zaterdag 23 april 2016

"Zoenen"


Zo leuk om dit een keer zelf te maken! Het is ook best wel simpel eigenlijk :D. Ik ben echt zo'n vreetzak dat als ik een doos "zoenen" voor mn neus heb staan dat ik er best veel van op kan.., nee niet de
hele doos.., in één keer dan.., wel gedurende de dag hahahha. Gewoon totdat je misselijk bent.. heerlijk!
Deze zoenen lijken misschien nog wel het meeste op die de Melo-cakes van Milka (Google even als je ze niet kent ;) ). In ieder geval allebei fluffy, chocolade en een koekje en het is lekker! Kan ook met witte chocolade of puur natuurlijk of strooi er nootjes over of geef een kleur of smaak aan de meringue... zoals je merkt is er genoeg te variëren ;). 

Nodig (+/- 10 stuks):
halve citroen
3 eiwitten 
75 gr suiker 
10 ronde (maria)biscuitjes
200 gr melk chocolade
sprinkles 

Materiaal:
staande mixer (als je die niet hebt kan een handmixer ook)
aluminiumfolie 
spuitzak
kom (magnetronbestendig)

Bereiden:
Ontvet de kom van de mixer door met de halve citroen over de binnenkant te wrijven en maak daarna droog met een leukenpapiertje. Doe de eiwitten in de kom en start met mixen. Voeg na ongeveer een minuut of 2 de suiker toe. Blijf mixen tot er stijve, witte pieken ontstaan. Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel hier 10-12 koekjes over. Breek de chocolade in stukken en smelt in de magnetron. Doe dit door een paar keer 30 seconden te verwarmen, totdat het gesmolten is. Laat eenmaal gesmolten even staan. Vul een spuitzak met de meringue. Spuit mooie torentjes op de koekjes. Verdeel dan met een lepel de chocolade over de torentjes. Strooi er leuke sprinkles op en laat de chocolade hard worden en klaar! Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten