maandag 23 mei 2016

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten



Zo klaar en een feestje op tafel.. Wat wil je nog meer? Inspiratie is tegenwoordig overal te vinden.   Je komt een plaatje tegen op pinterest en voor je het weet heb je een heel idee over hoe je daar iets mee
kan. Want ja soms kom je alleen een plaatje tegen en staat er verder geen recept of iets bij en moet je je eigen kennis gaan gebruiken ;). Helemaal niks mis mee, want dat is juíst leuk en dat zorgt ervoor dat je je eigen receptjes creëert. En wat kan ik ook blij worden als het dan daadwerkelijk lekker is en je inspiratie hebt voor een super foto! Dat is toch wel waar ik het voor doe, waarom ik zo van koken/bakken hou. De kers op de taart is dan als mensen je recepten namaken of je complimenten geven. Heerlijk gevoel is dat hahaha. Niet echt info over het gerecht zelf, maar zeker de moeie waard om te proberen hoor.

Nodig (4 personen):
2 grote zoete aardappelen
1 blik kikkererwten
1/2 zak baby spinazie
1 ui
1 teen knoflook
1 tl mosterdzaad
1tl komijn
1/4 tl cayennepeper
yoghurt
chillisaus
olijfolie
peper
zout

Materiaal:
aluminiumfolie 
bakpapier 
vork
koekenpan


Bereiden:
Snipper de ui en de knoflook. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Maak de zoete aardappels schoon en dep ze droog met een theedoek. Leg elke zoete aardappel apart op een stuk aluminiumfolie en giet er een beetje (zonnebloem)olie over en wrijf met je handen de zoete aardappel helemaal in met de olie. Prik dan met een vork de zoete aardappels in en pak ze in met de folie. Zorg ervoor dat de folie goed is afgesloten en er geen lucht uit kan komen. Leg de pakketjes op een bakplaat en leg in de oven. Pof de aardappelen in ongeveer 30-60 minuten gaar. Dit ligt eraan hoe groot ze zijn, om zeker te zijn kan je het even checken na 30 minuten door erin te prikken; zijn ze zacht dan kunnen ze er uit en zijn ze nog hard van binnen da zet je ze terug in de oven. Controleer na 10 minuten weer even. Haal ze uit de oven als ze gaar zijn.

Maak ondertussen de kikkererwten klaar, wanneer de aardappels nog eventjes in de oven moeten. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook en na een minuutje de mosterdzaadjes (totdat ze poppen). Voeg dan de komijn en cayennepeper toe en laat even meebakken (zo komen de smaken nog meer vrij). Voeg nu het zout, peper spinazie en kikkererwten toe en laat op medium vuur bakken. Eenmaal opgewarmd haal je het vuur en haal de gepofte zoete aardappels uit de oven.
Haal de zoete aardappels voorzichtig uit de folie en snijd ze doormidden. Druk de binnenkant van de zoete aardappel een beetje plat met een vork of lepel en schep hier een goede schep kikkererwten op. Doe dit ook met de andere zet aardappels. Mix in een kleine schaaltje wat yoghurt (sour cream kan ook) met chillisaus en giet wat over de aardappels. Serveer bijvoorbeeld met lekkere gekruide worstjes en eet smakelijk. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten