zondag 22 mei 2016

Soft crackle cookiesIk had niet heel veel tijd en puf om wat leuks en lekkers te maken voor koningsdag dit jaar. Wat ik me wel bedacht waren deze leuke oranje crackle cookies. Ik heb ze al eens met citroen gemaakt en
die werden erg goed ontvangen. Je gebruikt hier gewoon een makkelijke cake mix voor en eventueel het verse lekkere fruit wat je in huis hebt. Of je voegt geen fruit of smaak toe dat kan ook natuurlijk. Fijn is ook dat je geen boter op kamertemperatuur klaar hoeft hebben te staan. Ik heb dat bijna altijd wel, maar dat hoeft bij dit recept dus niet. 
Dit zijn van die koekjes die je leuk in zakjes doet en kado geeft of je kan een leuke koektrommel vullen of een glazen pot. Op kinderfeestjes met wat sprinkles erover zou ook nog een heel leuk idee zijn. En anders.. eet je ze zelf lekker op ;).

Nodig:
1 pak cake mix
80 ml olie
2 eieren
rasp van 1 sinaasappel 
sap van 1/2 sinaasappel
poedersuiker (om doorheen te rollen)
oranje kleurstof

Materiaal:
mengkom
handmixer
diep bord of een schaal
bakpapier
2 lepels

Bereiden:
Mix de cake mix met de eieren en olie tot een gladde massa. Voeg dan de sinaasappelrasp en -sap toe en oranje kleurstof. Mix dit alles goed door tot een deeg en zet dit voor zeker 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven. 
Verwarm de oven op 190°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat poedersuiker in een diep bord. Pak met twee lepels een bolletje deeg en leg het in de poedersuiker en strooi het erover heen. Rol hier met je handen een bolletje van en leg het op de bakplaat. Houdt genoeg ruimte, want ze lopen nogal uit. Herhaal dit tot het deeg op is. Je kan ze zo groot en klein maken als je zelf wilt. Zet de bakplaten in de oven en bak de koekjes af in 8-10 minuten. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten