zondag 15 mei 2016

Lauw-warme aardappel saladeVan de week maakte ik deze lauw-warme maaltijdsalade met de heerlijke gekruide aardappeltjes van Cêlavíta. Ze zijn goed gekruid en ook erg lekker met een stuk gegrild vlees of vis en heerlijke frisse groenten. Ik maakte deze salade, omdat het zulk warm weer was en ik geen zin had in een echte warme maaltijd. Hij is simpel, lekker en makkelijk te maken. Onthouden voor een warme dag ;).


Nodig:
1 zak Cêlavíta basilicum-knoflook aardappeltjes
1 zak mini mozzarella bolletjes
1/2 Ijsbergsla
3 tomaten
100 gr chorizo
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
peper
zout
olijfolie
slasaus
basilicum olie

Bereiden:
Bak de aardappeltjes zoals gewoon in een beetje olie. Snijd ondertussen de sla in stukken, de tomaat in partjes en de chorizo in reepjes. Laat de aardappelen iets afkoelen als ze klaar zijn. Roer in een kom de peper, zout, wat olijfolie en ongeveer 2 el slasaus los. Voeg dan de sla toe. En daarna de helft van de tomaat, chorizo, aarappeletjes en mozzarella toevoegen en even doorroeren. 
Leg de sla op een groot bord of in een grote schaal. Verdeel hier de rest van de tomaat, chorizo, aardappels en mozzarella over. Strooi de pitjes erover en giet wat van de bassilicum olie over de sla. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten