maandag 6 juni 2016

Bosvruchten ijs/slush



Stiekem is dit meer slush puppie, of hoe je het ook noemt, dan ijs. Maar dat is ook niet verkeerd op een warme zomerse dag. Ook een goed recept om fruit
op te maken als het zo snel rijp wordt in de zomer. Al zou ik dan wel iets minder yoghurt gebruiken (bijvoorbeeld 75 ml i.p.v. 125 ml), dan wordt het meer ijs denk ik. Makkelijk en lekker wat wil je nog meer?
Andere ideeën zijn bijvoorbeeld aardbei en basilicum of wat dacht je van ananas en limoen? Klinkt lekker en fris he? Vind ik ook, zeker een keer maken hoor, zo gedaan en nog semi gezond ook ;). 

Nodig:
250 gr (diepvries) bosvruchten 
9 losse, verse aardbeien
125 ml slagroom
125 ml yoghurt
1 el suiker
2 takjes munt

Materiaal:
staafmixer 
diepvries bakje

Bereiden:
Laat het fruit ontdooien. Pureer dit met de staafmixer samen met de verse aardbeien en de blaadjes munt. Voeg hier de slagroom, yoghurt en suiker toe en mix goed door met de mixer. Giet dit in een bakje en laat 2 1/2 uur in de vriezer staan. Haal het daarna eruit en mix weer even goed door met de staafmixer en zet nog eens 2 1/2 uur terug in de vriezer. Klaar & enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten