zondag 7 augustus 2016

One in a Melon


One in a melon... is het geen plaatje? Deze maand blog ik voor Zola kids een lekkere foute, zoete taart. We zijn elke dag bezig met het goede te leren en mee te geven aan onze kinderen. Ook wat eten betreft natuurlijk. Krijgen ze genoeg fruit en groenten binnen op een dag? Eten ze hun brood? Niet teveel suikers? Drinken ze genoeg? Maar soms mag je ook best even lekker "zondigen". De taart lijkt op een meloen, dus hij ziet er in ieder geval gezond uit ;).
Het was een klein beetje drama toen ik deze taart maakte. Ik had niet genoeg cake beslag gemaakt... whaaaa. Toen kreeg ik ook niet de goede kleur roze en was mijn groene kleurstof op. Pffff wat een gedoe kan een cake maken soms zijn hahaha. No worries, dit recept wat hieronder staat is wel goed hahaha. Niet alles gaat perfect natuurlijk, alhoewel je dat als ouder vaak wel wilt. Ik ben sowieso al perfectionistisch, dus als er iets fout gaat moet ik dat echt leren los te laten.
Niks of bijna niks gaat perfect, maar hoe cliché het ook klinkt het zijn de goede, leuke momenten die het perfect maken. Zo gaat dat met opvoeden ook... denk ik zomaar ;).
Hé en mochten jullie het aandurven om deze taart te maken, let me know! Lijkt me ontzettend gaaf om jullie creaties te zien.

Benodigdheden:
Cake:
150 gr boter, kamertemperatuur
150 gr suiker
6 eieren  
250 gr bloem, gezeefd          
2 goede tl bakpoeder
1 dl olie
roze kleurstof
groene kleurstof

Botercrème:
200 gr boter
450 gr poedersuiker, gezeefd
2 el melk
1/2 tl vanille extract
1 tl witte kleurstof

Chocolade laag:
dr. Oetker witte chocolade dip
roze kleurstof

2 bakblikken, ø 18 cm

Bereidingswijze:
Cake:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een laatste keer goed door. Verdeel 1/3 mix in een aparte beslagkom en voeg groene kleurstof toe en mix goed. Voeg aan de overige 2/3 mix roze kleurstof toe en mix ook dit goed door. Bekleed twee bakblikken met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. Giet de groene mix in het ene bakblik en de roze mix in het andere bakblik. Bak in ongeveer 35 min goudbruin en gaar. Prik even met een sate prikker in het midden van beide cakes en als hij er droog uit komt is hij goed. De groene cake zal sneller gaar zijn, dus die haal je eerder uit de oven. De roze cake zal nog ongeveer 10 min in de oven moeten. Laat beide cakes afkoelen als ze uit de oven zijn.

Botercrème:
Mix de boter op medium speed voor ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix weer voor circa 5 minuten totdat de poedersuiker goed is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere helft poedersuiker. Voeg de melk, vanille extract en witte kleurstof toe en mix goed door voor 5 minuten.

Snijd de bovenkant van beide cakes af met een mes. Schep een paar lepels botercrème op de groene laag cake en smeer dit uit met een paletmes of een gewoon mes. Leg hier dan de roze laag cake op.

Chocolade laag:
Smelt de chocolade in de magnetron zoals op de verpakking staat. Voeg wat roze kleurstof toe. Laat ietsje afkoelen. Giet het dan over de bovenkant van de cake en smeer uit met een mes, ook langs de zijkanten, totdat heel de taart bedekt is met roze chocolade. Strooi er wat zwarte ronde parels op en klaar. Laat even in de koelkast afkoelen en enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten