zondag 4 december 2016

Broodpudding met een beetje Azië


Het woord broodpudding klinkt (nog) steeds een beetje 'off' in mijn hoofd. Pudding en brood? Echt? Maar ja dus het is super lekker! Herinneren jullie de croissant caramel pudding van Nigella Lawson die ik maakte? Zooo lekker 😍. Klik even op het woord en je kan ook dat heerlijke recept bekijken.
Door de kokos en kokosmelk is dit een beetje
een Aziatische versie van de Engelse broodpudding. Dit voelt een beetje als zo'n zondags ding. Je wilt wat lekkers maken, maar je wilt de deur niet uit en je hebt niet veel in huis dan kan je meestal wel een versie van deze broodpudding maken. Misschien heb je andere lekkere specerijen in huis, zoals vanille of lekker wat sinaasappelrasp of heb je geen kokosmelk maar wel room of slagroom in huis. En wat dacht je van suikerbrood in plaats van rozijnenbrood? Variaties zijn er in weer volop ieder geval. Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Nodig:
200 gr rozijnenbrood
50 gr boter
2 eieren
100 ml kokosmelk
2 el rietsuiker
mespunt kaneelpoeder
mespunt nootmuskaat
2 el geraspte kokos

materiaal:
ovenschaal, ingevet met boter

Bereiden:
Snijd de korsten van het brood. Halveer de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze dik met de boter. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren goed los met de kokosmelk, suiker en specerijen. Giet het eimengsel gelijkmatig over het brood en laat circa 15 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 C. Bestrooi het brood met de kokos en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de pudding een beetje afkoelen en serveer met slagroom of een bolletje vanille ijs. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten