woensdag 14 december 2016

Spicy peaches


Wat hou ik van dit soort simpele, snelle en veelzijdige receptjes. Zo ontzettend makkelijk dit, bizar. Gooi alles bij elkaar in de pan, even aan de kook brengen en klaar. Dit kan je ook
makkelijk een week van te voren maken als je het nodig hebt. Zelfs nog lekkerder, want dan zijn al die smaken nog meer in de perziken getrokken. Heerlijk met van die zacht-aan-de-binnenkant, knapperige-crunchy-aan-de-buitenkant, oven-geroosterde aardappeltjes 😍.

Nodig (voor 4 grote potten):
4 blikken perziken op siroop
1 tl chilli vlokken
1 tl peperkorrels
+/- 8 cm verse gember
4 kaneelstokken
2 el rijstazijn (of witte wijnazijn)
zout

Bereiden:
Doe de 4 blikken perziken met siroop en al in een grote pan. Schil de gember en snijd in dunne plakjes en voeg toe aan de perziken. Voeg ook de kaneelstokken, peperkorrels, chili vlokken, een snufje zout en de azijn toe aan de pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat het ongeveer een minuutje of 2-3 koken. Haal het van het vuur en laat even afkoelen voor 5 minuutjes. Verzamel lege potten of koop nieuwe glazen potten en verdeel de perziken hierover met het siroop. Leuk om weg te geven of serveer met een heerlijk stuk geglaceerde ham of wat dacht je als toetje met een bolletje ijs of heerlijke kwark. Enjoy!

Bron: Nigella Lawson 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten