zaterdag 24 december 2016

Donut-(brood)pudding met kokos en caramel


Mijn manier om de donuts die ik was vergeten en oudbakken waren geworden alsnog te gebruiken. Ik weet wat je denkt..
Ga je oudbakken donuts nog gebruiken ja? Of nee wacht..? Donuts vergeten op te eten? Hoe dan? Nou men neme een diepe kast, men legt de donuts erin en daarvoor legt men broodjes en een groot brood. Eindstand, donuts over het hoofd gezien. Zo doe je dat dus.. Het belangrijkste is dat ik er alsnog iets lekkers mee heb gemaakt 😁.
Oh en heb je geen pumpkin spice? Gebruik dan een mespunt kaneelpoeder en een mespunt nootmuskaat.


Nodig (+/- 4 personen):
5 mini donuts (liefst oudbakken)
2 eieren
100 ml kokosmelk
2 el rietsuiker
1 el pumpkin spice
2 el geraspte kokos
2 el dr. Oetker caramel

optioneel:
poedersuiker

materiaal:
ovenschaal, ingevet met boter

Bereiden:
Halveer de donuts. Leg de sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren goed los met de kokosmelk, suiker en specerijen. Giet het eimengsel gelijkmatig over de donuts en laat circa 15 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 C. Bestrooi de donuts met de kokos en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de pudding een beetje afkoelen en serveer met een bolletje vanille ijs en drizzle er caramel over. En als je het helemaal fancy wilt afmaken bestrooi dan met wat poedersuiker. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten