woensdag 18 januari 2017

Carrot cake


Nou naar aanleiding van alle leuke reacties op mijn foto en verhaaltje bij mijn carrot cake voor de Allerhande zoektocht plaats ik dit recept weer een keer.

Een paar jaar geleden had een vriendinnetje
van mij cupcakes met dit recept gemaakt. Oh my god zo lekker, gelijk verliefd. En dus uiteraard om het recept gevraagd. Ze weet niet meer waar ze hem gevonden heeft jammer genoeg. Toen ik deze naam hoorde, moest ik er niks van hebben. Wortel in een taart?! Hoe kan dat nou lekker zijn? Maar als je erover na denkt: wortel is  natuurlijk best zoet en past dus goed bij een cake eigenlijk. Nu vind ik het toch wel 1 van de lekkerste taarten die ik heb gegeten :D! Je kan hier dus ook leuk cupcakes mee maken. Verkort dan wel de baktijd naar ongeveer 20 minuten. Prik voor de zekerheid even met een sate prikkertje in een cupcakeje om zeker te zijn dat hij goed is.

Tip: vervang de walnoten door pistache nootjes of macadamia noten 

Nodig:

Cake:
275 gr suiker
200 ml zonnebloemolie
4 eieren
300 gr geraspte wortel
125 gr walnoten
225 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl kardemompoeder
1 tl koekkruiden
1 el cacao

Botercrème:
200 gr boter, ongezouten en op kamertemperatuur
200 gr cream cheese (monchou), op kamertemperatuur
400 gr poedersuiker

rasp van een 1/2 sinaasappel

Materiaal:
2 bakblikken, doorsnede +/- 20 cm
bakpapier

Bereiden:

Cake:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de walnoten in stukjes. Mix de suiker, olie en de eieren in een kom tot een gladde massa, Roer de geraspte wortel en 3/4 deel van de walnoten erdoor. Zeef boven de kom de bloem, bakpoeder, kaneel, kardemom, koekkruiden en cacao en mix het goed door het wortelbeslag. Bekleed de twee bakblikken met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak in ongeveer 35-40 minuten gaar. Check met een saté prikker of een scherp mesje of hij dan gaar is. Zo niet, dan nog even terug in de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in het bakblik. Haal ze daarna uit het bakblik om verder af te koelen.

Botercrème:
Mix de boter eerst goed fluffy en romig voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de helft van de poedersuiker toe en mix totdat de suiker goed is opgenomen. Voeg dan de andere helft van de poedersuiker toe enmix ook dit goed door totdat het helemaal goed is opgenomen. Mix in een apart kommetje de cream cheese glad. Voeg dit dan bij de botercreme en mix dit alles tot een mooie gladde creme.

Bestrijk een bovenkant van 1 van de cake-en met de cream cheese frosting en verdeel hier de sinaasappelrasp overheen. Leg hier dan de andere cake boven op en besmeer de cake van boven en de zijkanten met de frosting. Verdeel de overgebleven walnoten hierover en klaar. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten