dinsdag 17 januari 2017

Paprika soep met makreel


Paprika zo rauw in reepjes vind ik echt lekker om te snoepen. Zo'n gezond tussendoortje of ook lekker om door de sla te doen in kleine stukjes of reepjes. Maar
ook goed genoeg om een soepje van te maken. Als je hier smoked paprika poeder aan toevoegd in plaats van de gewone paprika poeder en wat maïs, witte bonen en wat jalapeño dan heb je ineens een goed gevulde mexicaanse versie. Lekker met quesedillas erbij en je hebt een hele lekkere lunch of zelfs avond eten. Ik zou dan zelf de makreel weg laten.

Nodig:
4 paprika's
1 ui
2 tenen knoflook
1 klein zakje Italiaanse roerbakgroenten
1 bosje tijm
1 bosje rozemarijn
1 tl paprikapoeder
2 groentebouillon blokjes
peper makreel
sour cream
peper
zout
olie om in te bakken

Bereiden:
Snijd de ui en knoflook in redelijk grove stukken. Verwijder de zaadlijstem van de paprika en snijd in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika op een laag vuur. Maak ondertussen de groentebouillon zoals op de verpakking (meestal 2 blokjes plus 1 liter kokend water en dan even roeren tot de blokjes zijn opgelost). Voeg de paprika poeder toe aan de pan en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe aan de pan roer even door en leg er de bosjes kruiden in aan de zijkant van de pan. (Vaak zit er een elastiekje om de kruiden dus dan raak je ze niet kwijt in de pan). Laat dit even zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan het zakje groenten toe en laat nog een keer 10 minuten zachtjes pruttelen en zet dan het vuur uit. Laat de bosjes kruiden erin zitten tot je het gaat serveren dan trekt de smaak er nog meer in. Serveer met een eventueel een kloddertje zure room en wat stukken makreel er boven op. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten