woensdag 14 mei 2014

Caramel shortbread

Caramel Shortbread

Wow dit is wat je noemt een guilty pleasure! Chocolade, biscuit en caramel in één. Ondanks dat het best zwaar is, is dit behoorlijk verslavend. De geur alleen al! Heerlijk! 


Benodigdheden voor 15–20 stuks:
135 gr bloem
100 gr bruine basterdsuiker
2 x125 gr gesmolten boter
2 blikjes gecondenseerde melk
125 gr schenkstroop
200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem en de bruine suiker in een kom en meng dit door elkaar.
Smelt 125 gr boter en voeg dit bij de bloem.
Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het mengsel op de bodem. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van de lepel. Bak de bodem in ongeveer 18 minuten bruin. 
Doe de gecondenseerde melk, met de stroop en de resterende 125 gr gesmolten boter in een steelpan.
Laat dit gedurende 8 minuten op een laag vuur donkerder worden en verdikken. Blijf het mengsel roeren, anders kleeft het vast aan de bodem.
Haal de bodem uit de oven en laat deze iets afkoelen.
Giet het caramel mengsel op de bodem en zet de taart terug in de oven. Bak de taart gedurende 20 minuten af, totdat de caramel goudbruin geworden is. 
Laat de taart afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie. Giet de chocolade op de caramel en zet deze terug in de koelkast.
Laat de caramelbars opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten