maandag 5 januari 2015

Spruitjes stampot met shoarmavlees



Dit recept komt van de moeder van een vroeger vriendinnetje van mij. Een bijzondere combi, maar erg lekker en zeker ook met knoflooksaus eten! Wat ik er nog zelf aan heb toegevoegd is een beetje geraspte kaas en wat nootmuskaat. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Benodigdheden: 
1 kilo kruimige aardappelen
400 gr spruitjes
300 gr shoarmavlees 
50 ml melk
50 gr geraspte kaas (oud/jong wat je lekker vindt)
peper 
zout
nootmuskaat

Bereidingswijze: 
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Vul een grote pan met genoeg water. Voeg hier de aardappelen aan toe en leg de spruitjes bovenop totdat ze onder water staan. Breng dit aan de kook en laat koken totdat ze gaar zijn. Bak ondertussen het shoarmavlees. Giet de aardappelen en spruitjes af wanneer ze goed zijn. Voeg de melk toe en stamp de aardappelen en spruitjes fijn. Voeg peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat toe en roer door met een lepel. Voeg als laatste het shoarmavlees toe en roer door met een lepel. Serveer met knoflooksaus.  Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten