maandag 23 februari 2015

Double chocolate rocky road caramel bars


O mijn god wat heb ik nu weer gemaakt? Guilty pleasure in eigen persoon hahahaha. Als je dan even wilt zondigen is dit wel erg lekker als je van chocolade en caramel houdt en fluffy marshmallows :D. Het is ook niet moeilijk maar jet enige wat even wat tijd kost is de caramel die je maakt, maar de moeite waard ;)!


Benodigdheden:
1 blik gecondenseerde melk
250 gr pure chocolade    
250 gr melk chocolade
1/2 pak maria biscuits 
100 gr mini marshmallows
handjevol pinda's,  fijngehakt  

Bakblik van ongeveer 20 bij 20

Bereidingswijze: 
Vul een grote pan met water en zet het blik gecondenseerde melk in de pan (haal het etiket eraf en laat het blik gesloten). Zorg dat het blik helemaal onder water staat. De melk moet 4 uur koken, dus vanaf het moment dat het water gaat koken hou je de tijd in de gaten. En let op dat je in de gaten houdt dat het blik helemaal onder water blijft (het water verdampt tijdens het koken natuurlijk). Dus continu bijvullen met water. 
Smelt ondertussen de 125 gr pure chocolade en 125 gr melk chocolade au bain-marie. Bekleed het bakblik met bakpapier en strooi de marshmallows, pinda's en koekjes over de bodem. Schenk hier de gesmolten chocolade over en laat hard worden. Hou ondertussen je melk goed in de gaten. Kijk lekker een film of ga je huishouden ondertussen doen, lees een boek, 4 uur later... Haal het blik uit het water. Wees voorzichtig het is erg heet. Maak het blik ook heel voorzichtig open en giet het over de chocolade laag. Laat het even een uurtje afkoelen. Verhit dan au bain-marie de andere chocolade en giet het over de caramel laag heen. Laat ook dit weer hard worden. Snijd het in de gewenste grootte, let wel het is een zoete caloriebom! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten