zaterdag 11 juli 2015

Cake "donuts" !!


Is het nou donut of doughnut? Hmm het kan allebei, want er wordt er hetzelfde mee bedoeld. Alleen het begon met doughnut; dat is de officiële eerste naam. Daarna wilde ze het makkelijker maken en maakten ze er donut van. Dit wordt tot nu toe nog steeds niet overal geaccepteerd,  blijkt. Ik vind donut fijner en vraag me niet waarom hahaha. Op een dag wil ik
nig een keer donuts proeven van dunkin' donuts en keispy kreme. Dus een reisje naar Amerika plannen dan ;). Het staat niet op mn food bucket list, maar deze wil ik toch ook wel eens keer helemaal zelf maken. Voor nu doe ik het gewoon lekker met deze cake "donuts". Zeker als je allerlei vrolijke kleurtjes gebruikt dan is dit zo leuk. Voor bijvoorbeeld op je high tea, verjaardag, traktatie of gewoon omdat het maandag is ofzo. Ik zou zeggen probeer ze eens te maken, super leuke en makkelijk!  

Benodigdheden (24 stuks):
150 gr boter, kamertemperatuur
150 gr suiker
6 eieren                                
250 gr bloem, gezeefd                  
2 goede tl bakpoeder
1 dl olie  
Glazuur:
3 x 150 gr poedersuiker
3 x 3-4 el water
kleurstof (roze, groen)
eventueel sprinkles

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een laatste keer door. Schep een ijslepel voor de helft vol met het beslag en vul een cupcakevormpje hiermee. Doe dit ook met de andere vormpjes. Bak in ongeveer 14 min goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen. Haal de (halve) cakejes uit hun vormpjes en steek met behulp van een kleine ronde uitsteker uit elk cakeje het middelste. Maak dan in 3 aparte bakjes het glazuur door het water en de poedersuiker te mixen. Voeg dan aan 1 bakje roze kleurstof toe en aan een ander bakje de groene kleurstof (voeg eventueel exyra poedersuiker toe) en het laatste bakje laat je wit. Besmeer of besprenkel de "donuts" met de verschillende kleurtjes en strooi er leuke sprinkles op. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten