maandag 28 september 2015
Makreel lasagne met wat ansjovis en olijven
Ik wilde een andere versie van de makreel-ham
lasagne maken. Dus heb ik dat maar gedaan hahaha ;). Het recept staat hieronder.
Nodig: 2 gerookte makrelen
6 ansjovis plus klein beetje olie uit het blik
1 ui
2 teentjes knoflook
2 blikken gepelde tomaten
peper
zout
1 el chilli flakes
70 gr zwarte olijven
7-8 verse basilicum blaadjes
10 cherry tomaatjes
Olijfolie
Room-kaas topping:200 ml room
handvol geraspte kaas
handvol geraspte parmezaanse kaas
verse lasagnebladen
Ovenschaal
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan zet het vuur op medium tot laag. Leg de ansjovis in de pan en giet er een scheutje olie bij. De ansjovis zou moeten smelten, als dit niet het geval is laat je ze even zachtjes bakken en haal je ze daarna uit de pan. Bak dan, met nog een beetje extra olijfolie, de uitjes en de knoflook. Voeg dan de gepelde tomaten toe en ook de chilli flakes, peper en zout naar smaak toe. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes doormidden en voeg toe aan de saus. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen om wat in te dikken. Snijd de olijven doormidden en zorg dat de eventuele graatjes uit de makreel verwijderd zijn, pluk/pluis de makreel en voeg dit toe aan de saus. Scheur de basilicum blaadjes en voeg ook deze toe aan de saus. Roer even door en zet het vuur uit. Nu kan je de lasagne op gaan bouwen! Bekleed de bodem met wat saus en leg hier lasagnebladen bovenop. Herhaal dit totdat de saus op is (ik heb dit nog twee keer herhaald) en eindig met lasagnebladen. Mix nu de room, de parmezaan en belegen kaas en voeg wat peper toe. Schenk dit over de laatste laag lasagnebladen. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten