donderdag 10 december 2015

Bladerdeeg kerstboomBladerdeeg is erg makkelijk om mee te bakken en super lekker. Je kan het zelf maken, maar dit kost heel veel tijd en moeite en de kant en klare of diepvries versies zijn gewoon goed. Ik vind het vooral fijn dat je tegenwoordig eigenlijk overal wel
vers bladerdeeg kan kopen. Erg fijn als je zoals deze kerstboom grotere dingen wilt maken. Dit is een gerechtje die je een dag van te voren kan maken en dan de volgende dag even in de oven opwarmt en je kan er lekker van eten. Ook leuk om met kinderen te maken en te versieren. Je zou ook kleine kerstboompje of kerst klokjes kunnen maken natuurlijk. En ook met dit kan je qua kruiden en topping variëren wat je wilt en zelf leker vind.

Nodig:
1 rol verse bladerdeeg (AH) 
5-6 cherry tomaatjes 
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
geraspte kaas, wat je zelf lekker vind
1 ui 
1 ei
peper
zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hierop uit. Snijd voorzichtig de vorm van de kerstboom eruit. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg maar laat de rand vrij. Kluts het ei en smeer de randen van het bladerdeeg hiermee in. Snipper de ui en halveer de cherry tomaatjes. Strooi de ui over het midden van de kerstboom en laat de rand vrij. Leg de cherry tomaatjes neer alsof het kerstballen zijn. Strooi hier tijm, rozemarijn, peper en zout overheen. Verdeel als laatste de geraspte kaas over de kerstboom. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten