vrijdag 4 december 2015

Volkoren pannenkoek met kip en PhiladelphiaLunch vandaag: volkoren pannenkoek met kip en Philadelphia. Met je leftovers kan je vaak de dag erna nog zoveel lekkere dingen maken. Als je geen suiker in de pannenkoek doet dan kan je hem zowel hartig als zoet beleggen. Dit soort lunches vind ik
het leukst en lekkerst. Iets heel anders nieuws en lekkers maken met wat je de dag ervoor hebt gemaakt. Ik had de kip van 2 dagen geleden over (als je dit in de koelkast voor een paar dagen bewaard is er niks aan de hand) en gister aten we volkoren pannenkoeken. Nou die kan je best combineren hoor. Zie je pannenkoek als een wrap en je kan hem met allerlei lekkers beleggen. Het is zo zonde als je soms ziet wat je weggooit omdat je denkt dat je er niks meer mee kan of omdat je er de volgende dag geen volledig gerecht mee kan maken. Zo zie je maar weer dat een lunch of snacj tussendoor ook genaakt kan worden met leftovers. Ik zou zeggen probeer het eens uit!

Nodig (2 personen):
2 volkoren pannenkoeken
1 gebakken kipfilet
4 el Philadelphia 
paar druppels tabasco chipotle
plakjes komkommer
peper
zout
(eventueel andere kruiden)

Bereiden:
Snijd de kip in stukjes en doe dit in een magnetron bestendige kom met de Philadelphia. Verwarm dit tot ongeveer twee keer toe 30 seconden in de magnetron, totdat het een beetje warm is en zacht. Strooi hier wat peper en zout over. Leg dit op de pannenkoek en leg hierboven op de komkommer. Sprenkel een paar druppels tabasco erover en rol hem op. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten