zondag 24 januari 2016

Wasabi granola



Spice up your breakfast! Het werd tijd voor een nieuwe versie van de gember granola: eentje zonder gember. Een wat pittigere versie. Wasabi granola!! Rode peper en chocolade zijn ook een goede combi
dus waarom wasabi en chocolade dan ook niet? Zoet en pittig past super goed bij elkaar, dat zie je bijvoorbeeld terug in de oosterse gerechten. Je zou de wasabi ook kunnen vervangen door cayennepeper of 1/2 super fijngehakte verse rode peper.

Nodig:
200 gr havermoutvlokken
200 gr ongezouten notenmix
handvol kokos schaafsel
handvol rozijnen
5 el honing
1-2 el wasabi
2 el zonnebloemolie 

Bereiden: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg de havermout, noten, wasabi, zonnebloemolie en honing samen in een mengkom en mix goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de havermout over. Bak dit in ongeveer 20-25 minuten lichtbruin. Schep tussendoor af en toe even om. De muesli zal zacht blijven en pas nadat het uit de oven komt uitharden. Voeg als het iets afgekoeld is de pure chocolade, rozijnen en kokos toe. Mix dit even door en klaar is je muesli. Doe dit alles in een mooie pot en enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten