dinsdag 15 maart 2016

Chocolate-lavendel junk cookies


Jaaa weer een andere versie van de chocolate chip/chunk/junk cookies :D! Hey ineens heb ik een betere naam voor ze bedacht hahaha. In ieder geval ik vind het een leuke naam. 
Dit is een super combi, maar wel apart.
Apart omdat het het me doet denken aan de zomer, lavendel struiken in bloei, bijen en wespen die erin rondvliegen.. dat wil je toch niet eten? Jawel.. O jawel. Samen met die citroen en witte chocolade is het heerlijk. Probeer het maar ;). Ik heb trouwens de helft van de koekjes een beetje bruiner gebakken dan de andere helft (beetje aangebrand :P)

Nodig (+/-25 stuks):
250 gr boter, kamertemperatuur 
25 gr bruine basterd suiker 
250 gr suiker 
1 ei 
1 eiwit
1 tl vanille extract
500 gr bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout 
300 gr witte chocolade
rasp van 2 citroenen
sap van 1 citroen
handvol gedroogde lavendel
evt. lila kleurstof


Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter en de suiker. Voeg dan 1 eiwit, 1 heel ei en vanille extract toe en mix dit door. Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe en roer dit met een spatel  langzaam door. Hak 200 gr chocolade fijn. Voeg de chocolade, de rasp en sap van de citroen en lavendel toe aan het deeg en kneed dit tot een goed vast deeg. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel dan kleine bolletjes ter grote van een ijsscheplepel (of nog beter gebruik die ;) ) over de twee bakplaten. Druk de bolletjes een beetje plat en zorg dat je genoeg afstand houdt tussen de koekjes. Bak ze in 15-17 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. Smelt de overige 100 gram chocolade in de magnetron (in een magnetron bestendige schaal en dan per keer 30 sec. totdat het gesmolten is). Sprenkel dit dan over de cookies net een lepel of vork. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten