Hemels dit kleine bonbon sneeuwbal dingetje. Het is maar goed dat ik ze heb weggegeven, want anders had ik ze zelf zo per ongeluk opgegeten 😲. En weet je wat ik ook zo leuk vind aan dit recept? Het is zo klaar! Je kan
dit ook met melkchocolade maken of pure chocolade. Je kan de kokosroom gebruiken of vervang dit door gewone slagroom. Gebruik dan i.p.v. het kokos-pistache mengsel bijvoorbeeld gehakte gezouten pinda's met de pure chocolade of wat sinaasappelrasp en kokos. en zo heb je allemaal leuke kleine zelfgemaakte bonbon balletjes. Presenteer het op een leuke etagère of mooie schaal. Het is een mooi 4 uurtje met koffie of thee of hè doe eens gek met een wit wijntje of champagne erbij. Of voor na het eten. Ach al eet je het 's ochtends, wat jij wil...
Nodig:
250 gr witte chocolade
100 ml kokosroom
50 gr gepelde ongezouten pistachenoten
2 el geraspte kokos
Bereiden:
Hak de chocolade fijn en doe het in een grote kom. Verwarm de kokosroom, maar zorg dat het net niet kookt. Giet de room dan op de chocolade. Laat dit even een minuut of twee staan. Roer het dan met een garde, totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel steviger wordt. Laat dit mengsel afkoelen tot het koud is en zet het dan in de koelkast om verder op te stijven.
Hak ondertussen de pistachenoten fijn en meng het met de geraspte kokos op een diep bord. Schep steeds een flinke lepel van de chocoladeroom en draai er balletjes van (gebruik handschoentjes of zorg anders voor koele handen). Rol gelijk door het pistache-kokos mengsel en leg op een schaal of bord. Bewaar het afgedekt met folie in de koelkast tot het serveren. Enjoy!
Bron: Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten