woensdag 14 mei 2014

Lemony lemon brownies

Lemony lemon brownies

Dit is verslavend lekker. Ik, die dus niet veel snoept van haar eigen baksels, móest deze wel weg geven anders had ik het allemaal zelf opgegeten :D! Een heerlijk, fris baksel!


Benodigdheden:
voor de brownie
90 gram bloem, gezeefd
150 gram kristalsuiker
snuf zout
120 gram boter
2 eieren (L)
2 el geraspte citroen
2 el citroensap
voor het glazuur
4 el citroensap
8 el geraspte citroen
110 gram poedersuiker, gezeefd

Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 180 C. 
Vet een bakblik in van ongeveer 22 bij 22 cm met boter. Rasp twee citroenen en zet apart. Pers daarna deze twee citroenen en zet ook apart.
Voor de brownies
Klop de bloem, suiker, zout en boter tot één geheel. Klop in een andere kom de eieren, de rasp en citroensap tot één geheel. Voeg nu de eiermix bij de bloemmix en mix het goed door voor ongeveer 2 minuten. Giet dit in het bakblik en zet in de oven en bak voor 23-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen. 
Voor het glazuur
Mix de poedersuiker, citroenrasp en sap tot een mooi glazuur. Voeg het citroensap beetje bij beetje toe. Zo hou je controle over de dikte van je glazuur, want het is het mooiste als er een mooie, stevige laag op de brownies ligt.
Verspreid de glazuur over de brownies, laat het hard worden. Snijd ze in mooie stukken en enjoy!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten