zondag 25 mei 2014

Home made snickers
Home made snickers

O mijn god.. hier wordt je echt misselijk van zo fout lekker is dit. Gelukkig is het niet zo 1 2 3 gemaakt, dus dit is niet iets wat je snel en vaak zal maken denk ik. Gelukkig maar! Een tip van mij; neem hier je tijd voor. Je bent hier bijna wel een dag mee bezig. Dat komt omdat je de verschillende lagen moet laten afkoelen en hard laten worden.


Benodigdheden:
onderste chocolade laag
220 gram melk chocolade
40 gram pindakaas
nougat laag
60 gram boter
200 gram kristalsuiker
60 gram koffiemelk
1 pot marshmallow fluff (Jamin of AH)
40 gram pindakaas
190 gram gezouten pinda's, grof gehakt
1 tl vanille extract
caramel laag
200 gram suiker
8-10 el water
150 ml room
bovenste chocolade laag
220 gram melk chocolade
40 gram pindakaas

Bereidingswijze:
Vet een bakvorm in van ongeveer 30 bij 22 cm. Smelt de chocolade en pindakaas au bain marie en giet in de bakvorm. Laat afkoelen en volledig hard worden.

Smelt de boter in een steelpan. Voeg dan de suiker en koffiemelk toe. Breng al roerend aan de kook en laat koken voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan ook de fluff, pindakaas en vanille toe en blijf roeren tot een geheel. Haal de pan van het vuur en voeg de pinda's toe. Giet dit over de afgekoelde chocolade laag. Laat ook deze laag volledig afkoelen.

Smelt nu de andere chocolade en pindakaas au bain marie en giet dit op de caramel laag. Laat ook dit weer afkoelen en hard worden.
Laat het daarna nog zeker een uur in de koelkast goed hard worden. Je kan het op kamertemperatuur  houden, maar de caramel wordt dan erg "gooey", in de koelkast blijft het net iets harder.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten