Jam koekjes
De geur van vers gebakken koekjes door heel je huis, hoe heerlijk is dat! En het staat zo leuk in een mooie pot of onder een stolp op je tafel. Je kan er natuurlijk ook iemand anders blij mee maken ;)! Je kan ze ook zo leuk maken als je zelf wil, met glazuur in allerlei kleurtjes, sprinkles erop, allerlei verschillende vormpjes, verschillende smaken en nog veel meer. Dit zijn "gewone" koekjes met een beetje jam in het midden; erg lekker!
Benodigdheden voor ongeveer 20 koekjes:
200 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr witte basterd suiker
1 ei
100 gr boter
Paar eetlepels jam
Bloem om te bestuiven
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en bakmeel. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een kruimeldeeg. Kneed dan het ei erdoor tot het een soepel deeg is.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat.
Maak met je vinger of een klein lepeltje een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in.
Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt, want ze zetten nog wat uit in de oven.
Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten licht bruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten