vrijdag 12 september 2014

(Messy) meringue

Meringue 

Behalve dat dit zo al super lekker is om te snoepen kan je er nog veel meer lekkers mee maken. Zoals taarten (zie een van mijn recepten) als versiering van taarten of cupcakes óf je kan er Eton Mess mee maken. Dat is een toetje/lekkernij met verse aardbeien,  slagroom, zelfgemaakte frambozenjam en natuurlijk meringue. Dit wil ik binnenkort een keer uitproberen, dus hou de blog in de gaten ;).


Benodigdheden:
7 eiwitten
450 gram suiker
1 vanillestokje (het merg)
Kleurstof, wat je zelf leuk vind

Bereidingswijze:
Doe de eiwitten,  suiker en het vanille merg in een grote kom. Plaats de kom op een pan met daarin licht kokend water. Laat dit op een zacht vuurtje staan. Roer met een garde de eiwitten, suiker en het merg voor ongeveer 5 minuten door elkaar of tot de suiker is opgelost. 
Doe dan de mix in een staande mixer (kan ook met de handmixer) en mix voor ongeveer 7 minuten of tot de kom niet meer warm aanvoelt. Voeg de kleurstof toe wanneer de mix goed is en mix nog even door. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mix rommelig met twee lepels in kleine hoopjes op de bakplaat. Of gebruik een spuitzak om ze wat netter te maken of in leuke kleine vormpjes te spuiten. 
Bak dit voor ongeveer een uur op 100 C. Laat de meringues na de baktijd nog voor minstens een uur afkoelen in de oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten