vrijdag 12 september 2014

Rocky Road Cake


Wat een cake! Als je een overdose aan chocolade wil dan moet je deze cake maken! Het fijne aan deze cake is dat je hem niet hoeft  te bakken. En..... er zit chocolade in ;)! Ik hou van pure chocolade, maar ik vond zelf dat hier iets teveel in zat. Als ik hem nog een keer ga maken dan doe ik ipv 250 gr pure chocolade;  125 gr pure chocolade en 125 gram melk chocolade. Probeer het zelf maar, enjoy!


Benodigdheden(1 taart van ± 20 cm):
Voor de taart:
250 gram volkeren biscuits (bijvoorbeeld Digestives van Verkade)
een klein handje pinda’s
5 Jodekoeken
180 gram zachte roomboter
250 gram pure chocolade
250 ml ongeklopte slagroom
2 eidooiers

Decoratie:
marshmallows
gebroken biscuitjes
witte chocolatechips
melkchocolade om te smelten

Bekleed de springvorm met een stukje bakpapier en vet de rest in met een klein beetje zonnebloemolie of boter.
Maal de pinda’s, biscuitjes en de Jodekoken fijn in de keukenmachine en voeg hierna de boter toe. Kneed de kruimels met de boter tot een kruimelig deeg. Bekleed hier de springvorm mee en maak een opstaand randje van ± 2 centimeter. Zorg ervoor dat je het deeg goed aandrukt, anders zul je straks moeite hebben met het aansnijden van de taart. Zet de springvorm vervolgens een halfuur in de koelkast.
Ondertussen kunnen we aan de slag met de chocoladecrème. Breng hiervoor de slagroom aan de kook en klop de eidooiers in een kommetje los. Haal het pannetje van ‘t vuur en giet een klein beetje van de warme room al roerend bij de eidooiers. Schenk de eidooiers met de room vervolgens weer terug bij de rest van de room. Blijf goed roeren anders krijg je roerei.Zodra de eieren gegaard zijn en de room dikker begint te worden voeg je de pure chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
Schenk de chocoladecrème op de taartbodem en strijk glad met een spatel. Decoreer vervolgens de Rocky Road taart met de marshmallows, koekjes en de chocolatechips. Zet de hele taart minimaal een uur in de koelkast.
Smelt vlak voordat je de taart uit de koelkast haalt de melkchocolade au bain-marie. Spat met behulp van een theelepel willekeurig wat spetters gesmolten chocolade op de taart.

Bron: Ohmyfoodness


Geen opmerkingen:

Een reactie posten