zondag 15 maart 2015

Geitenkaas & bietensalade met walnoten en rucola


Superrrr lekker! Geitenkaas vind ik sowieso ontzettend lekker, met bijvoorbeeld tomaatjes, honing en naanbrood. Ook hou ik erg van die hollandse groentes, zoals bietjes dus. Samen met de zoetzure dressing met honing en azijn is het een goede balans van smaken. Goed te doen als tussendoortje of met aardappelen erbij en een karbonade is het een goede avondmaaltijd. Zeker de moeite waard om eens te proberen!


Benodigdheden:
180 gr bietjes (blokjes of schijfjes)
100 gr geitenkaas   
75 gr rucola 
2 el balsamico azijn
3 el olijfolie extra vierge 
1 el honing
peper en zout
handjevol walnoten           

Bereidingswijze: 
Verdeel de rucola over een schaal of bord. Verdeel hier de bietjes over. Mix in een kommetje de balsamico,  olijfolie,  honing en peper en zout. Verkruimel de geitenkaas en de walnoten over de salade. Verdeel dan de dressing hierover. Enjoy!

4 opmerkingen:

  1. Zojuist deze salade gemaakt. Daar ik niet zo dol op geitenkaas ben, heb ik brie gebruikt.
    Het was heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor hoeveel personen is het????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen het is!

    BeantwoordenVerwijderen